Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ψύλλοι στον κόρφο μας.





Το γεγονός ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε δύο νέους ανθρώπους και τον σκύλο τους στα Κουνουπιδιανά, χθες το πρωί, ήταν 20 χρονών και Γεωργιανής καταγωγής, μας απασφάλισε εντελώς. Τον κατατάξαμε, αυτόματα , χωρίς πολλές σκέψεις, αλλά με βαριά από την θλίψη καρδιά, στους ναρκομανείς και στους ασυνείδητους μεθυσμένους οδηγούς. Χωρίς να περιμένουμε μία επίσημη ανακοίνωση της τροχαίας. Απλά αρκεστήκαμε, στις ταυτόσημες «έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές». Και τι πως δεν είχε δίπλωμα οδήγησης Ελληνικό, αλλά Γεωργιανό; Κάποιοι άλλοι που κυκλοφορούν με δίπλωμα Ελληνικό, είναι λιγότερο επικίνδυνοι;
Ξεχάσαμε ή κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε , οι πρυτάνεις του προφεσορισμού, ότι στις ξενοδοχειακές μονάδες της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, απασχολούνται υπό συνθήκες γαλέρας και για ξεροψίχουλα, χιλιάδες άνθρωποι. Ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας.
Ίσως ένας από αυτούς τους εργαζόμενους, να ήταν και αυτός ο νέος. Που την προηγούμενη και όλες τις προηγούμενες ημέρες, είχε δουλέψει 20ωρα και   δεν είχε προλάβει  ξεκουραστεί ή που είχε αργήσει να πάει στην δουλειά του και φοβόταν μην την χάσει.
Χωρίς να θέλω να θίξω την μνήμη των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν, τελικά οι ζωές που χάθηκαν, ήταν παραπάνω. Και θλίβομαι, όχι μόνο για αυτές τις ζωές, μα για όλες τις ζωές, κάθε ηλικίας, που χάθηκαν στους δρόμους,  μέχρι τώρα και που θα χαθούν στο μέλλον. Το κακό δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστεί. Γιατί δεν κάνουμε κάτι, επί της ουσίας,  για να σταματήσει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: