Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έλα μωρέ και εσύ…



Βέβαια. Έχουν δίκιο. Αχανές. Χωρίς πάτο. Όσοι  δεν θέλουν. Πρόσφυγες στα Χανιά. Τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος. 


Να φέρουν εδώ  τους βρωμιάρηδες; Αυτοί μέχρι να πλυθούν. Να ξεβρομίσουν. Θα μας τελειώσουν τα λιγοστά αποθέματα νερού. Όχι μόνο του πανάκριβου,  άχρηστου φράγματος. Μα και του υδροφόρου ορίζοντα.


Και μετά; Πως θα παραμείνουν πράσινα τα γκαζόνια; Πως θα γεμίσουν οι πισίνες. Που θα λιάσουν. Πως θα δροσίσουν κατόπιν, τα αχαμνά τους. Οι  φιλοξενούμενοι.  Αλλοεθνείς τουρίστες. Της αδράς και ολ ινκλούσιβ  αμοιβής.
Αυτό είναι το κυρίαρχο. Διότι, για το τι θα τρέφονται.  Οι τουρίστες πάντα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως δεν υπάρχει κάθε χρόνο. Θα τρώνε τα αγνά. Ποιοτικά. Παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα. Εισαγωγής.
Τους αγρότες. Που δεν θα έχουν νερό. Να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους. Ποιός τους λογαριάζει. Τελειωμένοι είναι. Από μόνοι τους.
Και επιτέλους. Όσοι θέλουν. Να έρθουν εδώ πρόσφυγες. Ας τους πάρουν στα σπίτια  τους. Όταν όμως. Βιάσουν τις γυναίκες τους. Σκοτώσουν τα παιδιά τους.  Αλλαξοπιστήσουν τις θεούσες πεθερές τους. Μην τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν. Φίδι. Μαύρο φίδι. Κολοβό. Από χρυσό αυγό βγαλμένο. Θα τους φάει….

Δεν υπάρχουν σχόλια: