Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Η αλήθεια να λέγεται.....


Μέρος Δεύτερο: Το …. Γλυκάκι!



 
Από τότε έγιναν πολλά. Σκοτώσαμε ξανά τον Καποδίστρια. Ενθρονίσαμε μετά Βαΐων και κλάδων τον Καλλικράτη. Στα … αλλαξοδημαρχιλίκια  οι υποσχέσεις   για μελέτες τοποθέτησης νέων κάδων και  για καθαριότητα έμειναν υποσχέσεις. Η κατάσταση με τα σκουπίδια χειροτέρεψε. Παρά τους επικοινωνιακούς βαυκαλισμούς τους.
Σας τα έχω ξαναπεί κατά καιρούς αναλυτικά. Και πολλές φορές. Θα επιμείνω σε κάτι πολύ σημαντικό.  Στη συνάντηση που είχα πριν από 2,5 χρόνια με τον νυν Δήμαρχο. Συναντηθήκαμε κοινή συναινέσει. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στο Κουμπέ. Ένα όμορφο Μαγιάτικο απόγευμα. Του έκανα μία μεγάλη περιήγηση. Βόλτα. Από τη ριζοβουνιά της Μαλάξας μέχρι τη Λεωφόρο Καραμανλή και τη Γογονή. Από τα Νεροκούρου μέχρι τις Μουρνιές. Για να δει με τα μάτια του το χάλι μας. Συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής «επώνυμης»  οδού στη ξενάγηση.  Σε όλη τη διαδρομή συζητούσαμε. Πρότεινα και σε αυτόν ότι είχα προτείνει σε Κεμεσίδη και Ανδρεάδη. Προσθέτοντας την αποκομιδή και τη διαλογή των απορριμμάτων σπίτι – σπίτι. Στα στενά – καθέτους της Σοφοκλή Βενιζέλου. Του άρεσαν. Συμφωνήσαμε να τα δουλέψουμε. Να τα βελτιώσουμε. Εν καιρώ. Μέχρι να γίνει αυτό, που δεν έγινε ποτέ, εξακολουθούσα να του στέλνω ηλεκτρονικά φωτογραφίες, όπως μου είχε ζητήσει.
Αφότου ανέλαβε Δήμαρχος. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει.
Οι κάδοι πλέον αδειάζουν κάθε ημέρα πλην Κυριακής.
Όχι όλες τις ημέρες, ακολουθεί το ειδικό μηχάνημα που τους πλένει.
΄Ένα μικρό όχημα «σκούπα» τακτικά καθαρίζει τις άκριες των δρόμων. Εμφανίστηκαν ξανά οδοκαθαριστές.
Κάποιοι άχρηστοι κάδοι αντικαταστάθηκαν με άλλους. Παλαιούς μεν, από αυτούς που απομάκρυναν από το κέντρο. Γιατί εκεί τοποθέτησαν καινούργιους.
Οι σωροί των σκουπιδιών μίκραναν  ή εξαφανίστηκαν.
Ο «αμερόληπτος» προϊστάμενος σταμάτησε να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του Δήμου για τις ιδιωτικές μετακινήσεις του.
Τη προηγούμενη Παρασκευή  σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα» του Σαββάτου, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει νέος Κανονισμός Καθαριότητας. Ο οποίος είναι σε διαβούλευση με τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων. Θα υπάρξει, αφού εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωση των πολιτών με διάφορους τρόπους. Π.χ. ενημερωτικά φυλλάδια που θα μοιραστούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ.
Και θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα. Από 15 έως 6000 Ευρώ.



Όλα αυτά ανακοινώθηκαν παρουσία του Κεμεσίδη!



Χάρηκα. 
Χάρηκα πολύ. 
Ειλικρινά. 
Είχα ρίξει ένα σπόρο. 
Με πολύ αγωνία. 
Με πολύ κόπο. 
Αποκτώντας άλλο ένα τίτλο τιμής.
Αυτό του «κακομοίρη».
Από ότι φαίνεται.
Αυτός ο σπόρος φυτρώνει.
Δεν είμαι σίγουρος.
Αν έπεσε σε βράχο.
 Άγονο ή γόνιμο χώμα.
Θα φανεί.
Αν καρπίσει.
Το κέρδος.
Της Αρχοντιάς.
Θα είναι για όλους.
Όσο για τη δόξα;
Χαλάλι τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια: