Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πεπόνι, κρασί, γραβιέρα.



Το καλό πεπόνι.
Είναι σαν το παλιό κρασί.
Κοινό τους χαρακτηριστικό η ωρίμανση.
Αν αφεθεί.
Το πεπόνι.
Να ωριμάσει.
Να αποκτήσει.
Τα σάκχαρα του.
Από τη μάνα του.
Τη πεπονιά.
Και αφού κοπεί.
Να αφεθεί.
Σε μέρος δροσερό.
Χωρίς πολύ φως.
Για μια βδομάδα.
Τουλάχιστον.
Να έρθει.
Να μεστώσει.
Η ωρίμανση.
Να αποκτήσει.
Το άρωμα του.
Το σωστό.
Μόνο τότε το βάζουμε στο ψυγείο.
Για να δροσερέψει.
Πριν το φάμε.
 


Δεν είμαι εξέκουτιβ.
Γκουρμέ.
Γευσιγνώστης.
Γνωρίζω όμως πολύ καλά.
Ότι το πεπόνι.
Ταιριάζει.
Γευστικά.


Με το κρασί.
Το άσπρο.
Το ασύρτικο.

Και τη γραβιέρα…..


Δεν υπάρχουν σχόλια: