Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα στυμμένα, τα άστυφτα, τα παραπεταμένα.



Η ΒΙΟΧΥΜ τα τελευταία χρόνια επιχειρήθηκε πολλαπλώς να παρουσιαστεί, από πολλούς, ως συνεταιριστική μονάδα «πρότυπο επιτυχίας».  Κάτι το οποίο βεβαίως δεν ισχύει


Απόδειξη τρανή το απολιθωμένο από τη χρόνια συνεταιριστική μούχλα ΔΣ,   οι ανύπαρκτοι πλέον αγρότες συνεταιριστές και οι απηρχαιωμένες,  άχρηστες πια, εγκαταστάσεις.

 Και άλλες φορές στο παρελθόν ειπώθηκε και γράφηκε ότι θα πωληθεί σε ιδιώτες. Οι αντιδράσεις ίδιες. Τότε και τώρα.  Για να παραμείνει στους αγρότες. Να μην «ξεπουληθεί» σε ιδιώτες.
Ωραία! Να παραμείνει στους αγρότες. Ποιους αγρότες; Με τι «κεφάλια» και με τι κεφάλαια; 


Προϊόντα υπάρχουν. Και «ομάδες παραγωγών». Οι οποίες απλά υπάρχουν. Για να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Όπως:
Όλο το καλοκαίρι, τα πορτοκάλια ποικιλίας «βαλέντσια», πωλούνταν στο καταναλωτή από 0,35 έως 0,65 λεπτά του Ευρώ, από  σούπερ μάρκετ, φρουταρίες και λαϊκές αγορές. Αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί «απολάμβαναν»  πολύ χαμηλότερες τιμές. Βρέθηκαν όμως κάποιοι συνεταιριστές, μέσω δελτίων αποστολής και τιμολογίων, να έχουν πωλήσει στους συνεταιρισμούς τους πορτοκάλια με 0,85 λεπτά του Ευρώ το κιλό. Για να πάρουν επιστροφές ΦΠΑ που κυμαίνονταν στα 25.000 Ευρώ περίπου! Έκαστος….

 Αυτοί λοιπόν θα σώσουν τη ΒΙΟΧΥΜ και τους συναδέλφους τους;;;;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε γαμώτο και έφυγε και το γοητευτικό αγόρι με το πλούσιο μαλλί που φαίνεται στην φωτό να κάνει δημόσιες σχέσεις. Το φάγανε οι κακές παρέες που τον παράσυρανε να γίνει συγγραφέας. Αχ αυτά είναι δράματα και ο χοντρομπένι ούτε τον κώλο του δεν σώζει πια.....o tempora o mores
Γιώργος μάλλον πρώην χειμερινός