Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μελέτες για τα σκουπίδια: Μέρος πρώτον.



Ο κάδος απορριμμάτων της φωτογραφίας, είναι τοποθετημένος στην Οδό Γεωργίου Χναρά. Στο Κόκκινο Μετόχι. Τα άσπρα δοχεία που φαίνονται είναι γλάστρες με … αποξηραμένα λουλούδια. Ποια παστρικιά νοικοκυρά τον στόλισε με αυτόν τον εξωτερικό μη εξωτικό διάκοσμο θα το δούμε σε λίγο, εμμέσως.


Λίγο παρακάτω, στα 30 μέτρα, υπάρχουν άλλοι 2 κάδοι.



Και πιο πάνω στα 20 μέτρα, άλλος ένας.


Όλοι οι κάδοι της συγκεκριμένης οδού, είναι από την ανατολική πλευρά  και μόνο αυτός ο κάδος είναι από την απέναντι, τη  δυτική.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί να είναι τοποθετημένοι 4 κάδοι απορριμμάτων σε μια απόσταση 50 μέτρων, μιας αραιοκατοικημένης οδού, όταν μάλιστα είναι γνωστό, ότι υπάρχει έλλειψη σε κάδους;

 Μα για να «εξυπηρετηθούν», οι συγγενείς, μία οικογένεια όλη και όλη, πρώην Καποδιστριακού Δημοτικού  Συμβούλου. Που ναι μεν ήθελαν το κάδο, αλλά όχι μπροστά στο σπίτι τους, μα απέναντι. Στού γείτονα.
Για να πετούν  ότι τους καπνίσει, ότι ώρα θέλουν και όπως τους βολεύει.
Κάπως έτσι και με αυτή τη λογική,  γινόταν λίγο παλαιότερα, οι ….  μελέτες για τη τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, στο Κόκκινο Μετόχι. Μετατρέποντας  τη περιοχή σε  απόλυτη ….  «Δημοκρατία Των Σκουπιδιών».


Σήμερα , που «ίσια Χανιά εγινήκαμε ούλοι», ελέω Καλλικράτη, άλλαξε κάτι στη περιοχή; Ειδικά τώρα με τη διαπλάτυνση και ωραίο… ποίηση της Σοφοκλή Βενιζέλου;
Θα το δούμε.. …..

Δεν υπάρχουν σχόλια: