Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Είναι καιρός τους πια!

Πριν από λίγες ημέρες, ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης, υποστηριζόμενος από «μικρό κόμμα», δεν έχει σημασία ποιος, επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων στην Αγυιά. Φυσικά με τη συνοδεία του. Συναντήθηκε με τους υπαλλήλους και τους ανέπτυξε το πρόγραμμα του. Όταν άρχισε να μιλά για την ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε πρώτα στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Στο σημείο αυτό, κάποιοι, εκ των υπαλλήλων, επιτέθηκαν φραστικά με εντονότατο ύφος, στον ομιλούντα, λέγοντας: «Δεν αφήνεται τις τρίχες, και τα κουραφέξαλα. Αυτή τη καραμέλα με τη βιολογική γεωργία, πρέπει να την παρατήσετε. Μας έχετε πρήξει. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με το 1% των αγροτών, όταν το 99% αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα».
Το γεγονός αυτό δεν με εξέπληξε. Έγινα έξω φρενών και ξεθύμανα από τη συχνότητα του «Δίκτυο fm 91,5». Χθές το μεσημέρι. Έτυχε να είναι η 2η Τετάρτη του μήνα και είχαμε με τον Παναγιώτη "παρουσίαση".
Οι κύριοι αυτοί είναι σεσημασμένοι.
Και τα έργα τους, πια, γνωστά.
Είναι αυτοί που αντιμετώπισαν όσους ασχολούνται ( ελέγχονται & πιστοποιούνται) με τη παραγωγή, τυποποίηση, μεταποίηση, εμπορία βιολογικών προϊόντων, ως εν δυνάμει απατεώνες. Κατά την διάρκεια ελέγχων, μη αποδεχόμενοι την εγκυρότητα των Πιστοποιητικών, τα οποία είχαν εκδοθεί μετά από πολλαπλούς ελέγχους, τα αποκαλούσαν απαξιωτικά «μπούρδες»!
Είναι αυτοί που περιέφεραν, τα πρώτα μπουκάλια τυποποιημένου ελαιόλαδου, και που ήταν βιολογικό, από γραφείο σε γραφείο, αναφωνώντας περιπαιχτικά «ειδέ τα μπουκαλάτσσσια!».
Είναι αυτοί που συμμετείχαν σε «μυστικές» συσκέψεις στη Νομαρχία για να σταματήσουν την εμπορία των πρώτων βιολογικών κρεάτων, που παράγονταν από Σφακιανούς και Σελινιώτες Βιοκτηνοτρόφους.
Είναι αυτοί που έστειλαν, με αστείες κατηγορίες στα δικαστήρια, ένα Σεληνιώτη βιοκτηνοτρόφο. Έτσι για να κάνουν συντεχνιακό «χατίρι», στους κρεοπώλες των Χανίων. Ευτυχώς τον περασμένο Μάιο, η Δικαιοσύνη έκρινε αυτόν τον άνθρωπο, πανηγυρικά αθώο.
Είναι αυτοί που με όλα αυτά κατάφεραν να περιορίσουν την βιολογική κτηνοτροφία μόνο στην είσπραξη των επιδοτήσεων.
Είναι, σίγουρα αυτοί, που όταν αναφέρονται στη «πράσινη ανάπτυξη», εννοούν ότι το …. πρωτάθλημα θα το παίρνει μόνο ο Παναθηναϊκός!
Επιτέλους…..
Η βιολογική γεωργία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται απλώς ως μία καλλιεργητική πρακτική λίγων ανθρώπων.
Αφού τόσα χρόνια δεν έμαθαν, από τις πασιφανέστατες αποδείξεις, ότι η φιλοσοφία της βιολογικής γεωργίας λειτουργεί ως μια κινητήρια δύναμη ανάπτυξης & προώθησης καινοτόμων δράσεων με επίκεντρο τον άνθρωπο & την ενίσχυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ταυτότητας των περιοχών που εφαρμόζεται συστηματικά, ας πάνε επιτέλους σπίτια τους. Γιατί να πληρώνονται, από το υστέρημα μας και να εφαρμόζουν τις προσωπικές τους απόψεις;
Οι οποίες δεν μας ενδιαφέρουν.
Γιατί είναι αναχρονιστικές.
Και επικίνδυνες......

Δεν υπάρχουν σχόλια: