Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πάμε μια (άλλη) βόλτα στα Χανιά.





Δεν έχω την εντύπωση. Μα την πλήρη βεβαιότητα. Ότι στην ευρύτερη περιοχή του Κόκκινου Μετοχιού, η κατάσταση με τα σκουπίδια, έχει γίνει , τις τελευταίες 10-15 ημέρες, ανυπόφορη. Επικίνδυνη. 
 Από την μια μεριά οι πάντα δραστήριοι, συνήθεις ασυνείδητοι. Από την άλλη το αδρανές και δυσλειτουργικό  τρίπτυχο καθαριότητας. Δήμος, ΔΕΔΙΣΑ, Εργολάβος. Η κατάσταση που επικρατεί καταγράφεται σαφέστατα στις φωτογραφίες που τράβηξα προχθές, χθες και σήμερα. Υπάρχουν και άλλα σημεία, με την ίδια ή χειρότερη κατάσταση. Κουράστηκα και βαρέθηκα για να συνεχίσω….. 
 
Η πλάκα είναι, ότι όταν φωτογράφιζα, την πρώτη ημέρα, την κατάσταση που επικρατούσε στην διασταύρωση των οδών Αγίου Στεφάνου και Πατριάρχου Βαρθολομαίου, καθώς και λίγο ποιο πάνω στην Χναρά, κάποιος κοντογείτονας με είδε. Με ρώτησε τι κάνω. Φωτογραφίζω τα χάλια μας του λέω. Δεν μου απάντησε. 

Την αμέσως επόμενη ημέρα ένα μικρό γερανοφόρο φορτηγό του Δήμου, με 2 εργάτες, καθάρισε αυτούς τους 2 σωρούς, και  άλλους 2 τεράστιους λίγο παρακάτω,  επί της Αγίου Στεφάνου! Τυχαίο; 

Την αφορμή για να αναφερθώ σε αυτό το απερίγραπτο χάλι, μου έδωσε ένας λατρεμένος μου γείτονας. Ό οποίος αφού καθάρισε τον κήπο του. Κλάδεψε τα καλλωπιστικά δεντρίλια,   πέταξε τα κλαδιά και τα χόρτα, στην απέναντι γωνία. Στου γείτονα.  Πάνω στο πεζοδρόμιο. 


Και ιδού το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν πήρε τηλέφωνο, για να έρθουν να τα πάρουν. Είναι εκεί 15 ημέρες και περιμένουν….

Δεν υπάρχουν σχόλια: