Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Παράκεντρα και παράταιρα…..




Κυκλοφοριακό δεν υπάρχει μόνο στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει και παραέξω. Εκεί που αποφάσισαν να φτιάξουν «αρτηρίες πρόσβασης προς το Νοσοκομείο». Τα έργα που προέκυψαν, προφανώς μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες, δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Παρά τις υποσχέσεις δεν αναβάθμισαν «τη ποιότητα της ζωής» στη περιοχή. Το αντίθετο κατάφεραν. Οι δρόμοι γέμισαν αυτοκίνητα. Που τρέχουν του σκοτωμού ή παρκάρουν ανεξέλεγκτα όπου βολεύει.   Ήδη στη Σοφοκλή Βενιζέλου μετράμε 2 σοβαρούς τραυματισμούς πεζών. Τους χτύπησαν και τους παράτησαν.  
Ακολουθούν οι προτάσεις  που κατάθεσα  στην επιτροπή προγράμματος του συνδυασμού μας. Για κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές. Είπαμε: Πρωτοβουλία Πολιτών, Πρώτα ο άνθρωπος.

   
Κατάσταση δρόμων, κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου,
·        Στη πλειονότητα των δρόμων,  το οδόστρωμα είναι σε άθλια κατάσταση. Ακόμα και στη Σοφοκλή Βενιζέλου που διαπλατύνθηκε πριν 2 χρόνια σε πολλά σημεία η γήρανση και η φθορά είναι εμφανέστατη.
·        Σε πολλούς δρόμους υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε ώρες αιχμής. Κάποιοι από αυτούς: Σοφοκλή Βενιζέλου, Αγίας Μαρίνας στο Κόκκινο Μετόχι, Χρυσοπηγής στη Χρυσοπηγή, Ελευθερίας στο Πασακακάκι, η Αγίου Στεφάνου και η συνέχεια της προς το Νοσοκομείο Γ. Χναρά, ο κεντρικός δρόμος των Μουρνιών στο ύψος του γηπέδου του Μινώταυρου και οι μικροί κάθετοι σε αυτόν.
·        Σε πολλές περιοχές τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα. Όπου υπάρχουν είναι στενά, πολλά από αυτά εγκαταλειμμένα στη τύχη τους χωρίς να έχουν πλακοστρωθεί ή είναι κατειλημμένα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα,  επιχειρήσεις,   μπάζα και σκουπίδια.
·        Είναι απαραίτητο, σαφώς να υπάρξει βελτίωση των  υποδομών που υπάρχουν, αλλά και τοποθετήσεις φαναριών, μονοδρομήσεις ή έλεγχος στις σταθμεύσεις των αυτοκινήτων.
·        Η δυνατότητα δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, στις Οδούς Χρυσοπηγής, Σοφοκλή Βενιζέλου, Χναρά, Αγίου Στεφάνου είναι εφικτή. Καλό θα ήταν να προβλέπονται  ποδηλατοδρόμοι, στις μελέτες των νέων έργων  που θα προγραμματίζονται από εδώ και στο εξής.
·        Οι παιδικές χαρές είναι ελάχιστες. Η υποδομή τους υποτυπώδης. Δεν διαθέτουν καν φωτισμό. Οι φθορές από το χρόνο ή τους βανδαλισμούς δεν επισκευάζονται. Πρέπει να υπάρξει φροντίδα για τη βελτίωση της κατάστασης τους, να μην εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά. Και όπου αλλού προβλέπεται η δημιουργία νέων παιδικών χαρών ,  αυτή να προχωρήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: