Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τα ζουμιά.


Υλικά.
Ξεχωριστά βεβαίως.
Όλα από ένα κιλό.

Σκόρδο.


Κρεμμύδι.


Τσουκνίδα.


Φτέρη. 

 Πολυκόμπι.
Τα τεμαχίζουμε.
Κοινώς τα κόβουμε σε κομμάτια.
Και τα βάζουμε σε ένα δοχείο που έχει μέσα 5 κιλά νερό.
Τα ανακατεύουμε κάθε ημέρα.
Μετά από 8 έως 10 ημέρες 
σουρώνουμε 
και το ζουμί μας είναι έτοιμο.
Για ριζοπότισμα ή ψέκασμα 
θέλει αραίωμα.
Ένα κιλό ζουμί σε 10 κιλά νερό.


Σε κάθε χρήση 
χρειάζεται αντοχή ή μάσκα.
Για τις μυρωδιές.
Ειδικά του σκόρδου….


Στα πρώτα χρόνια της … καριέρας μου.
Ως βιοκαλλιεργητής.
Άκουσα και αυτό:
«Με τα ζουμιά που κάνετε
 και ειδικά από το κρεμμύδι,
θα δηλητηριάσετε τον κόσμο.
Το ξέρεις ότι από το κρεμμύδι
έβγαλαν το κώνειο
που πότισαν το Σωκράτη;»
Ήταν επιστήμονας ο άνθρωπος.
Γεωπόνος.
Στη Διεύθυνση Γεωργίας.
Υπεύθυνος για τη Βιολογική Γεωργία.


Η …. αναυδείαση ακόμα μου έχει μείνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: