Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Όρτσα τα ….. κουπιά!


Χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τα  «Χανιώτικα Νέα». Φορτώθηκε ένα βαπόρο του Γκριμάλντι από το Ηράκλειο. Με «ευπαθή»  προϊόντα της Κρήτης.  Ανάμεσα σε αυτά τα «ευπαθή»,  εκτός από αγροτικά δηλ.  ντοματούλες, αγγουράκια κλπ, ήταν και έπιπλα!  Ο κίνδυνος να τα φάει το σαράκι ήταν πιθανώς μεγάλος. Ή τα κόκκινα σκαθάρια. Που έχοντας εξολοθρεύσει ανενόχλητα  τους περισσότερους φοίνικες του νησιού, τη πέφτουν τώρα και σε ότι τους βρεθεί πιο πρόχειρο. Σε ξύλο πελεκημένο.
Χώρεσαν 100 νταλίκες. Όλες όσες φορτώθηκαν και δεν είχαν έπιπλα, αλλά  αγροτικά προϊόντα, ήταν από Ηράκλειο και Λασίθι. Δεν χώρεσαν όμως 15 από τα Χανιά. Στις διαμαρτυρίες των Χανιωτών, οι Ηρακλειώτες πήγαν να τους δείρουν. Δικαιολογημένα. Τα Χανιώτικα προϊόντα είναι σκυλονέτουρα. Δεν είναι «μη μου άπτου». Εξ άλλου εδώ στα Χανιά, έχουμε πολλά νερά και επομένως πολλά πηγάδια. Που τα έχουμε κατουρημένα. Στα πλαίσια του Συγκρητισμού και της «Συναδελφικής Αλληλεγγύης».
Για να μην σας ζαλίζω περισσότερο με τις  κακόμοιρες μικρό-σκατό-ψυχιές μου,  ένα είναι σίγουρο.
Ότι τα λιμάνια ανήκουν στους αγρότες. Οι αγροί και οι Εθνικές Οδοί στους ναυτεργάτες. Και όλα μαζί αλλού. Στους έξω από εδώ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: