Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Περιβάλλον, Πολιτισμός και Αρχοντιά.


Γιορτάσαμε και φέτος. Το περιβάλλον.  Ως είθισται και όπως μας αρμόζει. Με γιορτούλες και λοιπές δράσεις. Με πολλά φλας. Και στρας. Για το επικοινωνιακό τηλε-θεαθήναι.
Μια άλλου είδους γιορτή, συμβαίνει καθημερινά γύρω μας. Όχι πολύ μακριά από το Ενετικό λιμάνι, τη Παλιά πόλη και  το κέντρο των Χανίων. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται κανείς. Ούτε ο Δήμος Χανίων, ούτε οι δημότες του. Δυστυχώς. Ένα ατέλειωτο πάρτι σκουπιδιών. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους. Είναι τραβηγμένες όλες τη Τρίτη 5 Ιουνίου 2012. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν πολλαπλάσιες!

Οδός Γ. Δικώνυμου, κοντά στο Καλυκά. Λίγα μέτρα πιο κάτω είναι άλλος ένας σωρός,  της ίδιας μεγαλοπρέπειας.

Οδός Αγίου Στεφάνου, βορείως της ομώνυμης εκκλησίας, στο Κουμπέ.

Επί της ανώνυμης οδού δυτικά  του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη στο Κουμπέ.

Στο νότιο παράλληλο της Εθνικής Οδού και στο ύψος των Αγ. Σαράντα.
Σήμερα το απόγευμα που πέρασα η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη. Με τους κάδους πάντα γεμάτους. Που σημαίνει ότι από εκεί το απορριμματοφόρο έχει μέρες να περάσει.



Οδός Σοφοκλή Βενιζέλου 116 και Κόκκινου Μετοχιού. Ο αριστερός κάδος καθώς κοιτάζουμε τη φωτογραφία, είναι τρύπιος εδώ και πολλούς μήνες . Προφανώς αυτό προβλέπει η πρόσφατη «μελέτη» τοποθέτησης τους εκεί.


Οδός Κουκουναράς, λίγο πιο πάνω από το ΝΑΣΚΡΗ,  μέρος πρώτο….


Οδός Κουκουναράς, μέρος δεύτερο. Είναι τόσα πολλά τα σκουπίδια εκεί…

Κεντρικός δρόμος του Μουζουρά. Δύο περίπου χιλιόμετρα πριν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ. Από εκεί περνούν όλα τα απορριμματοφόρα. Γεμάτα…

Κατόπιν όλων αυτών, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για το κακοπροαίρετο του δημοσιεύματος;
Μπορεί να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε, ότι αυτά δεν είναι σκουπίδια, αλλά στολίδια;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίκο καλημέρα, εύστοχος όπως πάντα. Εγώ απλά να προσθέσω στις επόμενες βόλτες σου να θυμηθείς να έρθεις να φωτογραφίσεις και μια ακόμα ομορφιά μοσχομυριστών και ξεχειλισμένων ως το έδαφος κάδων στην οδό Παπαναστασίου στα Λενταριανά μπροστά ακριβώς στο φαρμακείο.... Μόνο ένας ιμπρεσιονιστής ζωγράφος θα μπορούσε να συλλάβει και να αποθανατίσει την μαγεία των χρωμάτων του περιβάλλοντος χώρου. Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν φταίει μόνο ο δήμος και οι άρχοντες του,φταίμε και εμείς οι μίζεροι μικροαστοί με την έλλειψη παιδείας και αστικής συνείδησης που κανείς ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να μας διδάξει. Αφού έφεραν και τοποθέτησαν και ένα τρίτο μικρότερο κάδο αφού ο ένας μεγάλος δεν επαρκούσε τα δίποδα ζώα εξακολουθούν να αφήνουν σακούλες έξω ενώ ο μικρός κάδος είναι άδειος μην τυχόν και λερωθούν να τον ανοίξουν...
Γιώργος

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Και οι διοικούντες στο Δήμο, είτε εκλεγμένοι είναι είτε διορισμένοι, την ίδια μίζερη έλλειψη παιδείας έχουν.