Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Όϊ τσούκους!


Στη ντόπια πολιτική χλωρίδα και πανίδα, είχε ρόλο κομπάρσου.
Προσπάθησε να γίνει πρωταγωνιστής και το μόνο που κατάφερε ήταν κάπου να …τρουπώσει. Με μερικά ρολάκια. Περατζάδες από οθόνες τηλεοράσεων, διευθυντικές θέσεις, δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, σύμβουλος του "Μπαίνει" επί ποίων θεμάτων και με τι προσόντα αυτοί γνωρίζουν.
Ότι κα αν έκανε αμείφθηκε καλά. Πολύ καλά. Όπως και οι όμοιοι του. Στις προηγούμενες εκλογές, ως αναπόσπαστο κομμάτι του παρωχημένου πολιτικού μας συστήματος, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής.
Ευτυχώς πήρε τον … πούλο.

Τώρα ως  λογοτέχνης και δη ... γράϊτερ, ασκεί κριτική στο «πολιτικό κομματικό σύστημα». Είναι λέει «απολύτως ξεπερασμένο και ανίκανο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών. Για λόγους δικής του αυτοσυντήρησης, δυστυχώς αρνείται να αλλάξει. Για να υπερβούμε, λοιπόν, το αδιέξοδο θα πρέπει μέσα από ριζοσπαστικές κοινωνικοπολιτικές διεργασίες να συνδράμουμε στη γένεση εκείνου του συλλογικού υποκειμένου που μέσα από ένα νέο αφήγημα για τι χώρα να κινητοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις τις χώρας».


Ανάσα!
Βαθιά.
Η ανατριχίλα της πρωτόγνωρης συγκίνησης μου την έκοψε.
Μετανοώ.
Είναι ο σωτήρας μας.
Τον αδίκησα.
Στις επόμενες εκλογές, αν είναι υποψήφιος,  δέκα σταυρούς θα του ρίξω.

Ανοικτούς.

Και μονοκούκι……




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα στο μυαλό μου είσαι βρε Νικόλα? Το διάβασα και εγώ το άρθρο στα Χανιώτικα και λάλησα, αλλά όπως σου ξανάπα δεν πιάστηκα απροετοίμαστος. Τα περίμενα αυτά τα "επαναστατικά" λόγια από αυτόν τον ανύπαρκτο αεριτζή (και επιπλέον αμόρφωτο- άσε τι παραμυθιάζει τον κόσμο περί δήθεν σπουδών) που όταν τον ξέρασε το σύστημα θυμήθηκε πως δεν του αρέσει. Όταν βολευώταν οικογενειακώς χρόνια τώρα κάνωντας τον όμορφο και μοιραίο ζεν πρεμιέ ήταν καλά. Οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες τον μαράνανε....Αν ρίξεις μια ματιά στα πάνελ των παρουσιάσεων του (Αθήνα και Ηράκλειο)τι κουμάσια είχε θα καταλάβεις και την αισθητική του που έχει μείνει ακόμα στα ζιβάγκο και τα ζεμπέκικα του Αντρέα και του Κατσιφάρα.
Καλές γιορτές με υγεία
Γιώργος χειμερινός κολυμβητής

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Ευχαριστώ. Επίσης.