Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Τώρα το θυμήθηκε;



Μίκης Θεοδωράκης:
 "Έζησα πόλεμο και Χούντα και αντιστάθηκα και στα δύο.
Τουλάχιστον κατά την διάρκεια της κατοχής, ήξερα και έβλεπα τους εχθρούς μου, τους Γερμανούς.
Το ίδιο και κατά την διάρκεια της Χούντας. Οι εχθροί του Έθνους ήταν ορατοί και είχαν καταλάβει την διακυβέρνηση της χώρας με τη βία.
Ήξερες τι είχες να αντιμετωπίσεις και να αντισταθείς σε αυτό, ακόμα και με κίνδυνο την ζωή σου ή με κίνδυνο την εξορία. Σήμερα?
Σήμερα ο εχθρός δυστυχώς είναι η εκλεγμένη Κυβέρνηση του περίπου 20% η οποία χρησιμοποιώντας εντελώς αντισυνταγματικούς τρόπους ξεπουλάει το Έθνος μας, το υποδουλώνει και δυστυχώς δεν υπάρχει ο ορατός εχθρός που το έκανε με τη βία. Γι' αυτό ο κόσμος ακόμα "κοιμάται". Γι' αυτό πιάστηκε στον ύπνο. 
Η επιλογή είναι μία.
Η Ειρηνική Επανάσταση. Θα πρέπει ειρηνικά να αναλάβουμε την μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα με σκοπό την αλλαγή, την απελευθέρωση και την νομιμότητα. Μια Επαναστατική Κυβέρνηση.
Δυστυχώς σε 2-3 χρόνια μπορεί να μην ζω, όμως φοβάμαι ότι αυτό που ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε πρόσφατα, ότι δηλαδή "σε 2-3 χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε τους τόκους και θα γίνουν ζητιάνοι ζητώντας ελεημοσύνη", θα επαληθευτεί.
Ας βγει ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς και να δηλώσουν ότι ΝΑΙ δεν εκπροσωπώ το σύνολο των Ελλήνων και να ζητήσει Εθνική Κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αντισταθεί.
Δυστυχώς η Αριστερά δεν βρήκε τον παλμό, για αυτό την κάλεσα να εγκαταλείψει τη Βουλή. Που είναι όλοι αυτοί που ήταν εναντίον του Μνημονίου. Γιατί δεν ενώνονται εναντίον των επιβουλεύσεων? Γιατί δεν εναντιώνονται? Βλέπετε κάποιον από τα έντυπα και τα κανάλια να μιλούν για αυτά? Όταν μίλησα τον Δεκέμβριο επακολούθησαν 350.000 αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Είδατε κάποιο κανάλι ή κάποια εφημερίδα να το αναφέρει?
Αν είχα ένα πολιτικό κόμμα αυτή τη στιγμή, ξέρετε πως θα το ονόμαζα? Πατρίδα. Αυτό μας λείπει."
Έχει δίκιο ο κ. Θεοδωράκης.
Δυστυχώς όμως, το έχει χάσει.
Προ πολλού.
Πιθανώς να μην  θυμάται πώς.
Έχουν περάσει τόσα χρόνια.
Έχει περάσει τόσα, όλα αυτά τα χρόνια.
Εκείνο το «Καραμανλής ή τάνκς», ποιος να το είπε άραγε;
Και ποιος ήταν εκείνος ο ψηλός Υπουργός, δίπλα στο ψηλό Πρωθυπουργό στις αρχές της δεκαετίας του ΄90;


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι. Oι πρασινοφρουροί αρνούνται να καταλάβουν ότι ο Μικης, είναι και διακομματικός και διαχρονικός, διότι έχουν συνηθίσει να βλέπουν υποταγμένους κομματάρχες που λένε "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Όχι ως "πρασινοφρουρός", που δεν είμαι, μα ως απλός, πλήν όμως σκεπτόμενος πολίτης. Μπορεί να είναι "διακοματικός και διαχρονικός", αλλά καταντάει και γραφικός. Και το μόνο που πετυχαίνει είναι να κάνει συμπαθείς τους Γιωργάκη και Αντωνάκη. Και τις ουρές τους. Μπρρρ.....

Ανώνυμος είπε...

Αν κυβέρνηση ήταν η νεα δημοκρατία με τον σαμαρα ή τον καραμανλή, με αυτά που λέει θα ήταν προοδευτικός και επαναστατικός ενώ τώρα που κυβερνάει το πασοκ είναι απλά "γραφικός". Έλεος!!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Άκρια δε βγάζουμε. Ο καθένας όπως τον βολεύει, καταλαβαίνει ότι τον βολεύει. Για μένα το ίδιο θα ήταν.
Αν θες το πιστεύεις, αν θες δεν το πιστεύεις. Κάτι διαφορετικό, δεν μπορώ να πω για να σε πίσω. Και δεν το έχω ανάγκη κιόλας!

kikop80 είπε...

Και πάλι δίκιο έχεις, τα έχει μπερδέψει πολύ στη ζωή του!
Ναι σχετικά δίκιο έχει για τώρα (εκτός της εθνικής κυβέρνησης που με το παρόν σύστημα πάλι η παλιοπαρέα θα είναι) αλλά παλιότερα τι έκανε???
Τώρα έμαθε? Δεν είναι λίγο αργά? Η φταίει το "Αλτς"?