Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Του … τσερατά το μιαρό.

Αξημέρωτα και σήμερα βρέθηκα στα χωράφια. Για το φρεσκότατο σπανακάκι τους, το επιούσιο. Τι πάει να πει Κυριακή. Κυριακή ξε-Κυριακή, οι αργίες, αυτές τις ημέρες, είναι πολυτέλεια. Ούτως ή άλλως. Με κρίση και χωρίς. Τελειώνοντας, εκεί γύρω στις 9 και φεύγοντας, τον είδα.
Ήταν ένας σούπερ αδέσποτος σαλίγκαρος, στο καπάκι της μηχανής του αυτοκινήτου. Σερνόταν αφήνοντας πάνω στη λαμαρίνα το γλοιώδες σάλιο του. Βαρέθηκε τα ξινό-τρίφυλλα και τα λοιπά πρασινολοϊδια. Και την έκανε για το, τσάμπα πληρωμένο, μεταλλικό φανταχτερό πράσινο χρώμα της λαμαρίνας.
Επειδή δεν είναι κατάσταση αυτή, με τα αδέσποτα , αυθάδη σαλιγκάρια, θα ετοιμάσω πολλά υπό-μνήματα. Με πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες.
Το πρώτο θα το στείλω στους νέους μας Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους. Τουλάχιστον σε αυτούς που υποστήριξα. Τόση υποστήριξη θα πάει χαμένη;
Αμέσως μετά τη δημιουργία του δημοτικού κυνοκομίου, να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός χοχλιδοκομείου. Για να μαζευτούν εκεί όλα τα αδέσποτα σαλιγκάρια, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν στο ελάχιστο οι ενοχλήσεις και οι ζημιές που προξενούν. Τα χοχλιδοκομεία αυτά μπορούν να μετατραπούν πολύ εύκολα σε εκτροφεία και τα σαλιγκάρια να πωλούνται στους μερακλήδες του μπουμπουριστού. Τρελές ‘κονόμες λέμε!
Επειδή δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών και του Περιφερειάρχη, θα τους παρακάμψω. Ας με συγχωρέσουν.
Ένα άλλο υπό-μνήμα, θα στείλω στη κ. Τίνα Μπίρ-μπίλη. Και στον συναρμόδιο Υπουργό, που δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι, μα θα τον βρω.
Είναι απαράδεκτο, να επιτρέπεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως αυτοκίνητων με πράσινο – έστω μεταλλικού – χρώματος, στις εναπομείνασες εξοχές. Προκαλούν, στα διάφορα ωφέλιμα και επιβλαβή μιαρά της φύσης, παραπλανήσεις. Πρέπει να απαγορευτεί άμεσα αυτό το χρώμα στα αυτοκίνητα.
Ο Παναθηναϊκός και η Ανάπτυξη, το πράσινο χρώμα πρέπει να το κατοχυρώσουν, ως αποκλειστικά δικό τους. Να μην μπορεί να το χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε. Ειδικά ο Παναθηναϊκός, αφού δεν μπορεί να κατοχυρώσει κάτι άλλο. Για παράδειγμα το πρωτάθλημα Ευρώπης, μιας και το Ελληνικό δεν το καταδέχεται. Θα στείλω και σε αυτούς υπό-μνήμα. Αλήθεια ποιος είναι φέτος Πρόεδρος στο Παναθηναϊκό;
Φυσικά δεν θα αφήσω τις Οικολογικές – Περιβαλλοντικές και φιλοζωϊκές οργανώσεις παραπονεμένες. Επιτέλους πρέπει να ασχοληθούν και αυτές με κάτι σημαντικό και ουσιώδες.
Α, να μη ξεχάσω να βάλω στο παιχνίδι και την «Ένωση Καταναλωτών Χανίων», της κας Μελάκη.
Όχι στους αγροτοσυνδικαλιστές δεν θα στείλω.
Γιατί να τους ξυπνήσω;
Δεν ξέρω, να στείλω ένα και στον Άγιο Βασίλη;


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Νίκο
όπως πάντα κείμενο με λεπτή ειρωνία που σφάζει με το βαμβάκι για όλους αυτούς τους γλοιώδεις σαλίγκαρους και όψιμους εραστές της γεωργίας στην Ελλάδα τώρα που σφίξαν οι κώλοι και ψωφάει ο γάιδαρος.
Αλήθεια μια και το έθιξες δεν θυμάμαι στην παραλία να είχαμε μιλήσει για τα έργα και τισ ημέρες της κας Μελάκη και του ευαγού της ιδρύματος...τι φρούτο είναι αυτό?
Γιώργος χειμερινός κολυμβητής

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιώργο.
Ε-ΞΩΤΙΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

ma inta les eda!

kikop80 είπε...

XAXAA!!!
Χοχλιδοκομείο και να τους βάζουνε σε παρέλαση τον έναν πίσω απ' τον άλλο!!
:-D

Ανώνυμος είπε...

Να πας να σε δει ένας γιατρός αντράκι μου. Είναι σοβαρή η περίπτωση σου.
Πέτρος

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Προς Πέτρο επιστολής το ανάγνωσμα:
Είδες τι κάνει ο καθαρός αέρας; Το πολύ οξυγόνο;
Και εγώ με φοβάμαι ώρες και φορές.
Πήγα σε γιατρό. Κόλλησε και εκείνος. Δεν πάω σε άλλον. Αν συμβεί το ίδιο; Μαύρο κλύσμα, διαρκείας, με τα μη χρησιμοποιημένα εμβόλια των νόσων των πουλερικών, χοίρων, κουνουπιών, τρελών αγελάδων κλπ, που με περιμένει!