Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος ο Καλλίτερος!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Καλλιτεράκη Γιώργου
στην εκλογική περιφέρεια Ελευθέριου Βενιζέλου, με το συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα
«Δήμος Ενεργών Πολιτών» .
· Γεννήθηκε στα Χανιά το 1950
· Αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων
· Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική του πανεπιστημίου Πίζας στην Ιταλία και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Φλωρεντίας όπου απέκτησε δίπλωμα στις Τροπικές και υποτροπικές καλλιέργειες.
· Την περίοδο της Δικτατορίας ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και διετέλεσε γραμματέας του συλλόγου φοιτητών στην Πίζα της Ιταλίας.
· Μετά τις σπουδές του και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εγκαταστάθηκε στα Χανιά εργαζόμενος σαν Γεωπόνος στην Κεντρική Ένωση Χανίων όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
· Ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και διετέλεσε Γραμματέας και σ Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις του Νομού μας.

· Για 3 τετραετίες εκλέχθηκε σαν μέλος του κοινοτικού συμβουλίου της τέως κοινότητας Νεροκούρου όπου περιοδικά άσκησε το αξίωμα του αντιπροέδρου.
· Σαν επικεφαλής συνδυασμού διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου στο νεοσύστατο Καποδιστρικό Δήμο ¨Ελ. Βενιζέλου¨ όπου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.


· Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής κατά της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στο κάμπο των Χανίων.
· Υπήρξε υποψήφιος με το κόμμα του ¨Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου¨ σε δύο περιόδους βουλευτικών εκλογών.



· Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συνεταιρισμού ΓΑΙΑ, του συνδέσμου Παραγωγών Βιολογικών προϊόντων Νομού Χανίων και του συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών προϊόντων Ο.Π. ¨Βιολογική Κρήτη¨.
· Σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου του συνεταιρισμού παραγωγών και καταναλωτών Βιολογικών προϊόντων ¨ΓΑΙΑ¨ και Γραμματέας του Συνδέσμου και του Συνεταιρισμού των παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων.
· Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους Βιοκαλλιεργητές στο Νομό μας με ειδικότητα σε θέματα βιολογικής Γεωργίας.
… Και συνεχίζει ακούραστος!





Δεν υπάρχουν σχόλια: