Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Όταν μία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί...

.... ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΛΙΣ 55 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,  ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ, ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ, ΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου.
ΘΕΜΑ: Αίτηση των Π. Ν, Β. Ι, Δ. - Τ. Σ, Ε. Κ, για την άμεση απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τη διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Κόκκινου Μετοχιού.

Η κατάσταση που δημιουργείται, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως, στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Κόκκινου Μετοχιού, όπου ευρίσκονται οι κατοικίες μας, εξ αιτίας των δύο κάδων απορριμμάτων, που είναι τοποθετημένοι εκεί, και που κατά διαστήματα γίνονται τρεις, είναι απαράδεκτη, από κάθε άποψη. Αποτυπώνεται δε, καθαρά από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Αυτό συμβαίνει διότι, οι κάδοι είναι τοποθετημένοι εκεί, χωρίς καμία μελέτη, για να καλύπτουν τις ανάγκες 55 οικογενειών και μίας επιχείρησης. Μεταφέρονται εκεί παντός είδους απορρίμματα:
· από την διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Αγίας Μαρίνας μέχρι και την διασταύρωση των οδών Σοφ. Βενιζέλου και Καραδημήτρη.
· Από την Οδό Καραδημήτρη.
· Από την οδό Κόκκινου Μετοχιού (παλαιό Μετόχι).
· Από την ανώνυμη – αδιέξοδη οδό, που είναι κάθετος στην Σοφ. Βενιζέλου, απέναντι και λίγο πιο πάνω από την οδό Κόκκινου Μετοχιού.


Με δεδομένα τα παρακάτω:
1. Τα απορριμματοφόρα οχήματα, ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας δεν περνούν κάθε ημέρα. Και αν περάσουν δεν περνούν μία συγκεκριμένη ώρα.
2. Παρά το γεγονός ότι τη Πέμπτη 20 Μαΐου 2010, ο ένας παλαιότατος και τρισάθλιος κάδος αντικαταστάθηκε από καινούργιο, οι κάδοι δεν πλένονται ποτέ.
3. Δεν υπάρχουν κάδοι Ανακύκλωσης από τη διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Αγίας Μαρίνας, μέχρι και το Σιμισιακό.
4. Οι περισσότεροι των κατοίκων, αφήνουν τα πάσης φύσεως και μορφής απορρίμματα τους εκεί, εντός ή εκτός των κάδων, ότι ώρα τους βολεύει, όπως τους βολεύει, κατά παράβαση της ισχύουσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία καθορίζει τις υποχρεώσεις τους.
5. Ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι ο Δήμος, διαθέτει ειδική Υπηρεσία αποκομιδής στρωμάτων, επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κλαδιών και λοιπόν αντικειμένων. Όπως δεν γνωρίζουν και το τηλεφωνικό αριθμό του Δήμου, που πρέπει να καλούν για αυτά τα αντικείμενα.
6. Την αίσθηση της ατιμωρησίας που επικρατεί.
7. Τα αυτοκίνητα και οι πεζοί που εξέρχονται από την οδό Κόκκινου Μετοχιού, δεν έχουν καθόλου ορατότητα, από την αριστερή τους πλευρά.

Εξ αιτίας του όγκου των σκουπιδιών και της δυσωδίας που επικρατεί, όχι μόνο γίνεται η ζωή μας ανυπόφορη, μα κινδυνεύει άμεσα και η Δημόσια Υγεία. Η δε εικόνα που παρουσιάζεται, αποτέλεσμα του νεοελληνικού πολιτισμού μας, δε τιμά κανέναν.




Για το λόγο αυτό αιτούμεθα, με την επιφύλαξη επί παντός νομίμου δικαιώματος μας:
1. Την άμεση απομάκρυνση των δύο κάδων από την συγκεκριμένη γωνία. Προτείνουμε, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της οδού Κόκκινου Μετοχιού (παλιό Μετόχι), ο ένας να τοποθετηθεί στην εσωτερική γωνία της ιδιοκτησίας του Π. Ν, επί της οδού Κόκκινου Μετοχιού. Ο δεύτερος κάδος μαζί με άλλους 2 τουλάχιστον, επιπλέον, να τοποθετηθούν επί της Σοφοκλή Βενιζέλου. Επίσης να τοποθετηθούν και κάδοι Ανακύκλωσης.
2. Στη συγκεκριμένη γωνία, και μετά την απομάκρυνση των 2 κάδων, να τοποθετηθεί μία πινακίδα του Δήμου, που θα απαγορεύει τη ρήψη σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.
3. Να αποσταλεί μία επιστολή, από τη Δημοτική Αρχή, στους κατοίκους της περιοχής. Με τη οποία θα τους γίνονται γνωστές οι υποχρεώσεις τους στη διαχείριση των απορριμμάτων τους, τις κυρώσεις που προβλέπονται, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους, καθώς και το αριθμό του τηλεφώνου του Δήμου, για τα «λοιπά» αντικείμενα.





Βεβαίως γνωρίζουμε, ότι προβλέπεται σύντομα η διαπλάτυνση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και επομένως η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πιθανόν να εκλείψει.
Η υπομονή μας, τα όρια αντοχής και ανοχής μας, έχουν εξαντληθεί.
Οι αιτούντες.







Δεν υπάρχουν σχόλια: