Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη και η κακή του μέρα!

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Απόπειρα κλοπής
Απόπειρα κλοπής σε εμπορικό κατάστημα της πόλης, έγινε το βράδυ της Τετάρτης, με τον επίδοξο ληστή να καταλήγει στα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, την Τετάρτη στις 22:30 "ένας 24χρονος άνδρας ημεδαπός αφού έσπασε την πόρτα καταστήματος πώλησης προϊόντων εισήλθε μέσα σε αυτό και προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει αντικείμενα ή χρήματα, καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού του καταστήματος και στην προσπάθειά του να τραπεί σε φυγή συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων". Προανάκριση για το περιστατικό ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
(από τα σημερινά «Χανιώτικα Νέα»)
Το κατάστημα που αναφέρεται στην είδηση αυτή, είναι ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «γαία». Στη Δημητρακάκη 2. Ήταν, αν δεν κάνω λάθος η 4η φορά που το «άνοιξαν». Από το προηγούμενο Δεκέμβριο!
Ο επίδοξος κλέφτης, ήταν αθίγγανος, και για πολύ κακή του τύχη, την ώρα που επιχείρησε τη ληστεία, στη γωνία έτυχε να βρίσκονται 4 εργαζόμενοι του συνεταιρισμού. Οι οποίοι μόλις άκουσαν να χτυπάει ο συναγερμός, έτρεξαν προς το κατάστημα και είδαν το κλέφτη να φεύγει. Χωρίς να έχει πάρει τίποτα, κρατώντας όμως ένα κατσαβίδι και ένα σκεπάρνι. Ένας από τους υπαλλήλους, ο άνδρας της παρέας, τον κυνήγησε, μία υπάλληλος με τρεμάμενα χέρια ειδοποίησε το «100», με το κινητό της , και οι υπόλοιπες 2, οι πιό θαρραλέες, … τσίριζαν «βοήθεια κλέφτης». Λόγω της ώρας ο κόσμος πήρε είδηση τι γινόταν, και παρά το γεγονός ότι μπήκε ο κλέφτης στο αυτοκίνητο του και έφυγε, εγκλωβίστηκε λίγο παρακάτω, από 2 αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι. Και τον συνέλαβαν ο υπάλληλος της «γαία», ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο άλλος οδηγός του μηχανακιού. Κατόπιν ήρθε η αστυνομία. Πρώτα ένας «Ζητάς» και μετά ένα περιπολικό, που τον μπουζούριασε. Δαρμένο!
Καλό θα είναι λοιπόν οι συντάκτες των ανακοινώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, να αναφέρονται στα πραγματικά γεγονότα και όχι σε αυτά της φαντασίας τους.
Πολύ θα ήθελαν να είναι έτσι, αλλά οι πολίτες ήταν, για άλλη μια φορά, αυτοί που έκαναν την δουλειά των αστυνομικών। Με κίνδυνο της ζωής τους φυσικά।

Δεν υπάρχουν σχόλια: