Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Οι γραφικοί και οι γράφοντες ιστορία.

Η Βιολογική Γεωργία για την σωστή ανάπτυξη της, βασίστηκε, παγκοσμίως, σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.
Η οποία είναι:
· Συνεργασία με τη φύση.
· Διατήρηση της καθαρότητας του περιβάλλοντος.
· Διατήρηση της βιοποικιλότητας.
· Μείωση των εισροών.
· Προστασία της υγείας των καταναλωτών και των παραγωγών, με τη παραγωγή ασφαλούς και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων.
· Αξιοπρεπή εισοδήματα για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων.
Αυτά για τους μεγάλους και μικρούς διαχειριστές της εξουσίας, εδώ «στο Ελλάντα», καθώς και των κομματικών κολαούζων τους, δεν είναι ψιλά γράμματα. Είναι ανύπαρκτα γράμματα. Εντελώς. Για όλους αυτούς, βιολογική γεωργία είναι τα «υψηλά εισοδήματα». Μόνο. Λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αλλά και περίσσιας ασχετοσύνης.
Με δεδομένα, την έλλειψη τεχνογνωσίας, υποδομών και το υψηλότατο κόστος παραγωγής, λόγω ασυδοσίας στην εμπορία των πιστοποιημένων αγροεφοδίων που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν, μια νέα φουρνιά βιοπαραγωγών ετοιμάζεται. Με υψηλό δείκτη άγνοιας και παραβατικότητας. Που θα παράγουν ανύπαρκτα βιολογικά προϊόντα, μόνο για τις επιδοτήσεις και για όσο διαρκούν αυτές. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η βιολογική κτηνοτροφία. Και που θα καταστούν υποχείρια, των μαυραγοριτών εμπόρων. Οι οποίοι θα συνεχίζουν να αγοράζουν τα όποια παραγόμενα προϊόντα για ένα ξεροκόμματο. Κάτω του υψηλού κόστους παραγωγής. Για να τα μεταπωλούν στους καταναλωτές σαν παντεσπάνι. Με ποσοστά αισχροκέρδειας από 200% και πάνω. Ενίοτε και με 1000%...
Ζήτω λοιπόν η «Πράσινη Ανάπτυξη» τους!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poli dilitirio re file. kala se lene fidi kolovo. alla kai aytoi, oi xointropetsi tetia anosia!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Τώρα εσένα, τι να σου πω!
Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια...
Το αντίθετο, θα ήταν αφύσικα περίεργο!