Παρασκευή 24 Απριλίου 2009


Χάνονται κονδύλια λόγω κυβερνητικής ανικανότητας;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ;

Γνωρίζατε ότι από το 2006 θα μπορούσε να μοιράζεται δωρεάν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα στα σχολεία των Χανίων με επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Απίστευτο, κι όμως αληθινό: Πρόκειται για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζεται σε 22 ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση των υγιεινών συνηθειών διατροφής στα παιδιά και τη νεολαία. Κι όμως ένα τέτοιο πρόγραμμα, τόσο μεγάλης σημασίας σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης, αύξησης της φτώχειας, διάλυσης του κτηνοτροφικού και αγροτικού τομέα στη χώρα μας, κυριαρχίας των ανθυγιεινών συνηθειών διατροφής από φαστ φουντ, παραμένει άγνωστο στα Χανιά!
Οι τελευταίες έρευνες των πανεπιστημίων της Κρήτης δείχνουν σοβαρό πρόβλημα στα παιδιά της Κρήτης που παρουσιάζουν χοληστερίνη και παχυσαρκία, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και των διατροφικών συνηθειών που αντικατέστησαν την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να προωθήσουμε προγράμματα υγιεινής διατροφής στα σχολεία με ντόπια βιολογικά προϊόντα στα σχολικά κυλικεία, αλλά και να αξιοποιούμε τέτοια προγράμματα διεθνών οργανισμών όπως αυτό με τη διανομή γάλακτος στα σχολεία.
Εμείς ρωτάμε δημόσια την ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο φιγουράρει σε όλες τις παραπομπές στον «αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα στον οποίο πρέπει να απευθυνθούμε»:
· Γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτα για το σχετικό πρόγραμμα στα Χανιά;
· Γιατί χάθηκαν τρία χρόνια ως τώρα που θα μπορούσαμε να μοιράζουμε δωρεάν γάλα στα παιδιά μας στα σχολεία;
· Ποιοι συγκεκριμένα είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού στην Ελλάδα και τι κάνουν από το 2006;
· Θα τιμωρηθεί κανένας εάν αποδειχθεί ότι χάνουμε λεφτά ως χώρα από το 2006 κι αδυνατούν κάποιοι να προωθήσουν υγιεινές συνήθειες διατροφής στα σχολεία ακόμη κι όταν υπάρχουν έτοιμα κονδύλια από την Ε.Ε..;
· Πότε συγκεκριμένα θα αρχίσει η δωρεάν διανομή γάλακτος στα σχολεία των Χανίων;
Το θέμα ενδιαφέρει γονείς, μαθητές, κτηνοτρόφους και αγρότες αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες που διαπιστώνουν γι’ άλλη μια φορά περίτρανα την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν και την αδιαφορία τους να προωθήσουν στοιχειώδη προγράμματα σε όφελος των παιδιών μας.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η VIVARTIA ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ VIVARTIA, ΤΖΙΡΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑΜΟΥ - ΤΑΧΑΜΟΥ ΤΟ "γαλατάκι" ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, Ε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: