Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Εδώ, τα καλά, τα φρέσκα!!!!!!!!!!!!!!


"Στη δυναμική ανάπτυξη των δύο κλάδων Βιολογικής παραγωγής, στα οπωροκηπευτικά και τα προϊόντα της κτηνοτροφίας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση BIOGALA, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύτιμους κλάδους της ελληνικής αγροτικής παραγωγής αλλά και ανάπτυξης υφυπουργός, τόνισε την μεγάλη προοπτική των δύο κλάδων στον τομέα της παραγωγής, της διακίνησης και του εμπορίου, όπως επίσης και στην ευεργετική επίπτωση των βιολογικών αγαθών στην Υγεία, στο Περιβάλλον και την ανάπτυξη της υπαίθρου.«Πρέπει να δώσουμε κοινή μάχη υπουργείο, υπηρεσίες, φορείς, καλλιεργητές, μεταποιητές και έμποροι, ώστε να διευρύνουμε την καθημερινή μας διατροφή με τα πολύτιμα αυτά προϊόντα και να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος στην χαιρετιστήρια ομιλία του. Αναφερόμενος στη γενική πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο υφυπουργός, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στηρίζει τους 25.000 Έλληνες παραγωγούς που επενδύουν σταθερά στην Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και ενθαρρύνει την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με χρήση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον και με έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής τους. Πρόθεσή μας είναι επίσης η ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και πιστοποίησης, έτσι ώστε αφενός να μην αποτελεί η γραφειοκρατία τροχοπέδη στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, αφετέρου και το πλέον σημαντικό να διασφαλίζεται ο καταναλωτής-χρήστης από την παρεχόμενη πιστοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει στοχευμένες δράσεις για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στη Δ' Προγραμματική περίοδο 2007-2013 και προωθούμε τόσο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όσο και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της υπαίθρου. Άποψή μου είναι επίσης ότι θα πρέπει να ενδυναμωθούν αποτελεσματικά τα δίκτυα διανομής προς τους καταναλωτές, γιατί έτσι θα δώσουμε διεξόδους μαζικής εμπορίας είτε μέσω καταστημάτων και συγκεκριμένων σημείων πώλησης είτε μέσω αγορών βιολογικών προϊόντων ή συνεταιρισμών που παράγουν και διακινούν οι ίδιοι τα βιολογικά τους προϊόντα. Ο τομέας παραγωγής και εμπορίας των βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής στον οποίο διατίθενται σημαντικές πιστώσεις από την ευρωπαϊκή Ένωση και τον κρατικό προϋπολογισμό, πρέπει να θωρακιστεί με τήρηση από πλευράς φορέων πιστοποίησης και αγροτών που εντάσσονται στο αντίστοιχο πρόγραμμα όλων των προβλέψεων και απαντήσεων της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.."


τρίχες, τρίχες, τρίχες, τρίχες

εις τη νιοστή.

Αυτοί τα λένε, γιατί είναι η δουλειά τους να λένε, γενικώς και αορίστως ότι τους λένε οι παρατρεχάμενοι "σύμβουλοι" και τα μαγαζάκια των συμφερόντων, που κατοικοεδρεύουν στο Υπουργείο.

Εμείς, μετά από τόσα χρόνια, από τα τόσα πολλά που έχουν ειπωθεί και με τα τόσα ελάχιστα που έχουν γίνει, γιατί να τους ακούμε σαν χάνοι και να τους πιστεύομε σαν ... "αμερικανάκια";

Δεν υπάρχουν σχόλια: